СБУ викрила бойовика “ДНР”, який намагався вступити до полку “Азов”

Дата: 16 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці затримали російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку “Азов”.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

“Служба безпеки запобігла агентурному проникненню ворога до Сил оборони України: у Києві затримано російського агента, який намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку “Азов”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, підозрюваний виявився мешканцем Донецької області, який у 2015 році приєднався до бойовиків “ДНР”. Там він увійшов до складу так званих “1-го та 2-го армійських корпусів”. Також чоловік проходив службу в загоні спеціального призначення “республіканська гвардія “ДНР”.

Затриманий воював на боці “ДНР” до 2018 року, після цього залишив своїх ватажків та переїхав до Росії.

“Там він був завербований російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності”, – додає СБУ.

Після цього бойовика “ДНР” перекинули до України ще до початку повномасштабного вторгнення Росії, однак СБУ вчасно викрила його на спробі проходження відбору до “Азову”.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до його організації.

Нагадаємо, що у Запоріжжі правоохоронці затримали жінку, яка прибула до міста під “легендою” волонтерки, а насправді виконувала завдання РФ щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ. Від свого російського “куратора” вона отримала позивний “007” та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter