СБУ встановило особу росіянина, який знущався з українських полонених

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Спецслужбовці встановили особу російського окупанта, який знущався з полонених українських військових.

Про це повідомили у СБУ.

Есбівці отримали телефонний запис, на якому росіянин вихваляється звірствами перед другом. Він розповів, що до його рук потрапили полонені українці, яким він погрожував відрубати пальці та кисті. 

“Полонених привозили, еб*ть я з них знущався… С*ка, бл*ть, і пальці відрубаю, і кисть відрубаю! Став на лопату, на цеглу. “Ааааааа”, – кричить, – “с*ка, Салават, ти звідки такий дикун взявся”, – каже він.

Росіянином виявися 27-річний контрактник Салават Сарсенов з Астрахані, який нині “безрезультатно намагається просунутися на Запорізькому напрямку”. У СБУ також встановили особу його матері — Зульфії Сарсенової

Українські спецслужбовці нагадують, що знущання з полонених є грубим порушенням Женевської конвенції та інших відповідних міжнародних норм. 

“Якщо “дикуну” вдасться вижити, він неодмінно постане перед справедливим судом”, – додав речник СБУ Артем Дехтяренко

Про знущання з полонених росіянами українських захисників та захисниць раніше вже розповідала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. До прикладу, звільнені з полону військовослужбовиці говорили, що їх змушували роздягатися на огляди, голили голови. Також відомі факти зґвалтування.

Окрім цього, судячи з інформації, яка надходить з ОРДЛО, бойовики змушують полонених українських військових ставати на коліна перед так званим “пам’ятником жертвам української агресії” у Луганську.

Фото: Станислав Красильников/ТАСС

Нагадаємо, що 12 квітня віце-прем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук казала, що у полоні в Росії перебувають близько 1700 українських солдатів і цивільних, а щонайменше 500 з них – жінки.

Фотографія обкладинки: Anadolu Agency

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter