СБУ встановила ще ​​11 організаторів псевдореферендуму на тимчасово захоплених територіях Запорізької області

Дата: 19 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Представники Служби безпеки України ідентифікували ще 11 організаторів псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Зловмисники збирали персональні дані місцевих жителів, щоб складати “виборчі списки” та відправляти їх до окупаційної адміністрації.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ та прокуратурі Запорізької області.

“Зловмисники входили до складу створених агресором “территориальных избирательных комиссий” в Енергодарі, Мелітополі та Кам’янці-Дніпровській. Серед одинадцяти викритих колаборантів четверо перебували на “посадах” так званих голів “теризбиркомов”. Саме вони організовували у містах агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту і закликали людей брати в ньому активну участь”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зафіксували факти сприяння російським пропагандистам у підготовці постановочних сюжетів для кремлівських інформресурсів.

Також зловмисники збирали персональні дані місцевих жителів для складання “виборчих списків” та їх направлення до окупаційної адміністрації.

Надалі ворог використовував установчі дані громадян для фальсифікації результатів незаконного голосування.

Співробітники СБУ задокументували факти злочинної діяльності колаборантів та їхніх кремлівських “кураторів”.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру в колабораційні діяльності.

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, правоохоронці ідентифікували особи нових організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Півдня та Сходу України, які ініціювали приєднання Донеччини до РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter