Ініціювали “приєднання” Донеччини до РФ: СБУ ідентифікувала ще ​​12 організаторів псевдореферендумів

Дата: 17 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці ідентифікували особи нових організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Півдня та Сходу України, які ініціювали приєднання Донеччини до РФ.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

За даними правоохоронців, до його складу увійшли посадовці з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодились працювати на бюджет країни-агресора.

Під виглядом “громадських” ініціатив вони допомагали Росії приховати злочинні рішення щодо захоплення східних районів України. Саме вони направили термінове звернення до ватажка бойовиків так званої “ДНР” Дениса Пушиліна з вимогою негайного відокремлення регіону від України з подальшим його приєднанням до складу Російської Федерації.

Перед підготовкою “листа” підозрювані організували масову агітаційну кампанію серед місцевих жителів на підтримку Росії. У “заходах” активну участь брали кремлівські пропагандисти й представники російських інформресурсів.

Зараз вирішується питання щодо оголошення 12 колаборантів у розшук для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Загалом СБУ викрила і повідомила про підозри майже 70 організаторам незаконного “референдуму” у Донецькій області.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня правоохоронці повідомили про підозри в колабораційній діяльності ще дев’ятьом організаторам псевдореферендумів РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter