Ще 9 організаторам псевдореферендуму на окупованих територіях повідомили про підозру

Дата: 01 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозри в колабораційній діяльності ще дев’ятьом організаторам псевдореферендумів РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України продовжує документувати протиправні дії організаторів та учасників фейкового волевиявлення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей “,  – йдеться у повідомленні.

Про підозру в колабораційній діяльності оголосили “голові ЛНР” Леоніду Пасічнику. Правоохоронці зазначили, що він підписав звернення депутатів незаконної “народної ради ЛНР” щодо набрання чинності злочинним “законом о референдуме луганской народной республики по вопросу о вхождении в состав РФ на правах субъекта РФ“.

Також за його вказівками колаборанти організували роботу щодо створення та функціонування “центральних та дільничних виборчих комісій” та забезпечили фінансування підготовки і проведення фейкового референдуму.

Зазначається, що Пасічник регулярно брав участь у пропагандистських заходах, обґрунтовуючи необхідність псевдоголосування та приєднання до РФ.

Про підозру також оголосили так званим “депутатам народної ради ДНР”: Максиму Книшу; Олександру Малькову; Наталії Стрельчук; Мирославу Руденку; Анастасії Селівановій; ​Олександру Бондаренку; ​​Олександру Дяговцю та Олексію Жигуліну.

Як повідомляється, ці колаборанти на одному із зібрань одностайно проголосували за “закон” про проведення “референдуму” і звернулися до ватажка терористичної організації “ДНР” Дениса Пушиліна за підписанням цього неправомірного документа.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність); ​ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Нагадаємо, наприкінці вересня ще 16 організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Херсонщини і Запоріжжя повідомили про підозри в колабораційній діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter