СБУ проводить контрдиверсійні навчання в більшості регіонів

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки проводить у більшості регіонів України масштабні багатоетапні навчання.

Про це повідомили в СБУ. 

Фото: фейсбук-сторінка Служби безпеки України

Навчання проводитимуть, зокрема, у Києві та Київській області, у Запорізькій, Харківській, Одеській, Дніпропетровській та Херсонській областях.  

У СБУ зазначили, що під час тренувань використовуватимуть спеціальну техніку та озброєння, щоб наблизитися до умов, максимально схожих на реальні. Також у регіонах, де відбуваються навчання, можливі перевірки документів, що посвідчують особу, та огляд автомобілів. Через це в спецслужбі просять громадян з розумінням поставитися до ситуації. 

“Якщо ви побачите на вулицях скупчення правоохоронців, військової техніки, правоохоронної техніки, то не вдавайтеся до паніки”,порадив речник управління СБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

Окрім цього, СБУ закликає громадян бути пильними та повідомляти на телефон 0 800 501 482, електронну пошту callcenter@ssu.gov.ua або іншим зручним способом про підозрілих осіб, які “проявляють неоґрунтований інтерес”, зокрема фотографують чи фільмують військові об’єкти, будівлі органів влади та об’єкти критичної інфраструктури.

Просять повідомляти й про підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати, що розташовані поблизу критичної інфраструктури, а також про будь-які інші підозрілі предмети. 

Нагадаємо, що нещодавно СБУ викрила та повідомила про підозру в держзраді чоловіку, який, як переконують слідчі, допомагав Росії в проведенні підривної діяльності. Він серед іншого виступав на російських та українських підсанкційних телеканалах, де розповідав про перебування України під зовнішнім управлінням, а також відкрито звинувачував українських військових в обстрілах мирного населення на Донбасі.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Служби безпеки України 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter