Пропагандисту, який розповідав про зовнішнє управління Україною на підсанкційних каналах, загрожує до 15 років в’язниці

Дата: 15 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили та повідомили про підозру в держзраді чоловіку, який допомагав Росії в проведенні підривної діяльності на шкоду інформаційній безпеці України. 

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Обшук у підозрюваного. Фото: СБУ

Підозрюваний, як встановили слідчі, на замовлення представників російських медіа під час виступів на російських та українських телеканалах, які зараз перебувають під санкціями, розповідав, зокрема, про перебування України під зовнішнім управлінням, а також відкрито звинувачував українських військових в обстрілах мирного населення на Донбасі.

Окрім цього, підозрюваний, як переконують правоохоронці, організовував за заздалегідь підготовленим сценарієм російських кураторів проплачені протестні акції в Києві, наприклад автопробіг проти підвищення цін, а також мітинги “проти політики війни країн ЄС” та “проти війни з Росією”.  Для цього він наймав задля “масовки” людей, які створювали потрібну картинку для російських медіа. 

 
 

Останнє завдання підозрюваного, як повідомили в СБУ, стосувалося збору підписів за імпічмент президента Володимира Зеленського.

“Зловмисник погодився за грошову винагороду підробити понад мільйон підписів нібито від імені українців”, – запевняють спецслужбовці. 

У підозрюваного вже провели обшук та виявили листування з представниками іноземних інформаційних агентств, сценарії масових акцій, гасла виступів, звіти про виконану роботу, банківські картки, перерахунки грошових коштів з іноземних банків. 

Досудове слідство триває, а тому правоохоронці встановлюють спільників чоловіка та інші епізоди його діяльності. 

У разі доведення провини в суді йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що торік СБУ затримала в Києві “експерта” Юрія Дудкіна. Він виступав у пропагандистських російських шоу та висловлювався, наприклад, щодо так званого референдуму в Криму, проведення якого називав “історичним фактом”, від якого нікуди не дітись. Чоловіка також підозрюють у держзраді. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter