СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі заслуженому журналісту України

Дата: 04 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі заслуженому журналісту України Леонарду Свідовськову, який працює на “Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР” (“ДТРК ЛНР”) і від 2014 року підтримує російських окупантів.

Про стало відомо з тексту підозри.

Леонард Свідовськов. Фото з соцмереж

Зокрема, він підозрюється у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (частина 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

Свідовськов 2014 року почав працювати журналістом каналу “Новороссия”. Надалі обіймав посади заступника голови з товаровиробничих питань “ДТРК “ЛНР” і шеф-редактора редакції суспільно-політичних програм. В ефірі його каналу регулярно виходять сюжети антиукраїнського змісту.

Зараз підозрюваний обіймає керівну посаду в “ДТРК “ЛНР”, що підпорядковується “міністерству зв’язку” самопроголошеної республіки.

Також він регулярно поширює контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України, на власних сторінках у соцмережах.

Санкція статті передбачає від 10 до 12 років позбавлення волі із забороною протягом певного часу вести певну діяльність чи працювати на деяких посадах з конфіскацією майна або без такої.

Водночас на сайті Луганської обласної прокуратури оприлюднено повістку про виклик Свідовськова до ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях, яке зараз базується у Дніпрі. У слідчому відділі на колаборанта чекають 4, 5 та 6 липня о 10.00.

За даними Інституту масової інформації, попри те, що Свідовськов з 2014 року підтримує російських окупантів, він досі не відмовився від звання заслуженого журналіста України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що організатора видання “Херсонський вісник new” Геннадія Шелестенка виключили з Національної спілки журналістів України (НСЖУ) за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter