СБУ повідомила про підозру російському актору і пропагандисту Володимиру Машкову

Дата: 08 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського актора Володимира Машкова, який публічно виправдовує збройну агресію Росії: пропагандисту повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фігурант входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора та неодноразово виступав на підтримку окупантів під час масових заходів за участю російського президента Володимира Путіна, йдеться в повідомленні.

У власному телеграм-каналі та персональній сторінці в інстаграмі із загальною аудиторією понад 200 тисяч підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів. У численних інтерв’ю та виступах в ефірах центральних російських каналів неодноразово закликав до “приєднання” Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу РФ.

Росіянин незаконно приїздив до тимчасово окупованих Криму та східних районів України для участі в пропагандистських заходах на підтримку окупантів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Машкову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу:

  • частина 2 статті 110 – “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”;
  • частина 1 та частина 3 статті 436-2 – “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників”;
  • частина 1 та частина 2 статті 332-1 – “Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”.

Зараз підозрюваний перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини, уточнили в Службі безпеки.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні заочно судитимуть Сергія Степанова, власника одного з головних пропагандистських медіа Росії в окупованому Криму – підсанкційного видання “Політнавігатор”; чоловікові висунули підозру в державній зраді та зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter