СБУ повідомила про підозру чоловіку, який надав координати для обстрілу пам’ятника Бандері у Львові

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Львові співробітники Служби безпеки оголосили про підозру двом чоловікам, які публічно закликали до агресивної війни та розв’язування воєнного конфлікту.

Про це повідомило управління Служби безпеки України у Львівській області.

“Служба безпеки України оголосила про підозру двом прихильникам путінізму, які закликали до війни. У соцмережах вони активно підтримували агресію проти нашої держави та заклики українців приєднуватись до окупаційної влади країни-агресорки”, – йдеться у повідомленні.

Управління СБУ зазначає, що чоловіки відкрито здійснювали колабораційні спрямування. Під час зібрання доказової бази оперативники встановили, що окрім поширення деструктивної пропаганди один з чоловіків здійснював листування з чинним бойовиком так званої “ДНР”. А саме, надав координати, а згодом й мав корегувати здійснення ракетного обстрілу по пам’ятнику Степану Бандері у Львові. 

Слідчі СБУ оголосили чоловікам підозру за ст. 436 (пропаганда війни) КК України. Триває досудове розслідування.

Нагадуємо, що контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який збирав та поширював у російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури в Миколаєві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter