СБУ оприлюднила докази того, що полковник ФСБ керував бойовиками на Донбасі

Дата: 09 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оприлюднила аудіозапис, який свідчить, що полковник ФСБ РФ Ігор Єгоров, який має стосунок до вербування генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, водночас був одним з організаторів окупації та розгортання терористичної діяльності на Донбасі.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними служби безпеки, з літа 2014 Єгоров під позивним Ельбрус безпосередньо координував діяльність незаконних збройних формувань на території Луганської області, доводив до бойовиків вказівки російського командування та організовував взаємодію різних угруповань.

“Полковник ФСБ називав себе “першим заступником командувача” військ так званої “Новоросії”. Важливим аспектом його діяльності було узгодження спільних дій з так званим “міністерством оборони ДНР”, забезпечення бойовиків озброєнням та боєприпасами. Він особисто був присутнім на окупованій території, перенаправляв групи проросійських бойовиків з Криму на Донбас”, – розповіли силовики. 

Контррозвідка СБУ зафіксувала, що Єгоров безпосередньо причетний до збиття російською стороною українських військових літаків улітку 2014 року та до ракетних обстрілів підрозділів Збройних сил України. Також він збирав розвідувальну інформацію та координував диверсійні групи для протидії українським військовим.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила власного генерал-майора, який працював агентом ФСБ, ще у квітні поточного року. Валерій Шайтанов, який обіймав посаду в Центрі спеціальних операцій “А” СБУ, працював агентом ФСБ під псевдонім Бобиль. Його куратором у російському відомстві був полковник Ігор Єгоров, який входить до департаменту ФСБ, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій на території як України, так і інших держав. Використовуючи своє службове становище, Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів СБУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter