СБУ перевіряє, чи не пов’язаний з російськими пропагандистами полтавський тренер, що плював у військових на камеру

Дата: 30 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Полтаві правоохоронці затримали місцевого мешканця, який принижував військових та працівників ТЦК на камеру. 

Про це розповіли в СБУ. 

Незадовго до затримання в полтавських медіа та соцмережах широко розійшлося відео місцевого блогера Романа Заволока, який зі своїм товаришем ображав старшого солдата Олександра Мацька.

Обидва кепкували з тремору військового. Коли той пояснив, що руки тремтять від контузії, отриманої на фронті, куди він пішов добровольцем, Заволока сказав: “Ти придурок, сам попався на крючок”. Наприкінці чоловік ще й плюнув у бік Мацька. 

Есбівці кажуть, що затримали Заволока не тільки за цей інцидент, а й за інший, коли він конфліктував із працівниками місцевого ТЦК.

“Перебуваючи в середмісті, фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату… Він безпідставно звинуватив українських захисників у тому, що вони нібито винні в розв’язанні війни РФ проти України та “вбивають людей за гроші”, – розповідають слідчі. 

Місцеве видання “Полтавщина” повідомляло про цей випадок. Тоді працівники ТЦК підійшли до Заволока в Петровському парку, коли він слухав музику. Йому хотіли виписати повістку, але він почав ображати працівників ТЦК та називати їх “чайками”.

“Під час розмови Заволока сказав, що не хоче “вбивати людей за гроші”. На що співробітник військкомату відповів, що він вбиватиме не людей, а “вонючих кацапів”. Наприкінці розмови чоловік показав військовим середній палець та пішов по своїх справах”, – описують журналісти випадок. 

Полтавські медійники зазначають, що донедавна затриманий був фітнес-тренером, а тепер веде блог в інстаграмі, “ходить по вулицях Полтави й коментує різні події: покоси трави, роботу комунальників, корупційні історії, рішення влади”. Під час конфліктів з військовими блогер поширював теорію змови про те, що ТЦК є “приватними організаціями”. 

Судячи з фотографії з місця події, полтавець чинив опір і отримав травми. Слідчі кажуть, що затриманий намагався переховуватись. 

Затримання чоловіка. Фото: видання “Полтавщина”

“Перевіряється інформація, що провокативні відео і дописи зловмисника могли використовуватися кремлівськими пропагандистами для поширення нових фейків про війну в Україні”, – кажуть есбівці. 

Правоохоронці досі не вирішили, за якою саме статтею оголосять підозру затриманому. 

Нагадаємо, що на Київщині викрили жінку, яка ошукала на 150 тисяч гривень рідну військовополоненого, обіцяючи допомогти зі звільненням. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter