СБУ перехопила методичку ФСБ з поясненнями щодо “правильного висвітлення спецоперації” в Україні

Дата: 05 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України (СБУ) перехопила методичку з рекомендаціями 5-го відділу ФСБ Росії щодо “правильного висвітлення спецоперації”.

Копії рекомендацій оприлюднили на сайті СБУ. 

Знищена техніка росіян. Джерело: Міноборони України

З їхнього тексту випливає, що росіяни хочуть нейтралізувати українські телеканали і почати цілодобове мовлення на територіях, тимчасово окупованих армією РФ. Головне завдання — акцентувати увагу українців на тому, що “Росія не окуповує територію. Росія піде, але тільки тоді, коли буде встановлено нову українську владу”.

У ефірі телеканалів на території України окупанти хочуть транслювати наратив: “Ми воюємо за вас, щоб передати ці території вам”.

Водночас у ФСБ воліють закріпити “образ російського воїна-визволителя”. Для цього під час інформаційних кампаній планують транслювати “відео спільних дій російських і українських солдатів проти українських нацистів” з використанням документальних фільмів про нацистів і Холокост.

Окупаційна влада планує “посилення роботи з журналістами і медіаекспертами з зарубіжних країн, не тільки західних, а й в арабському світі, Центральній Азії, Китаї та Індії”.

У Європейському Союзі, згідно з методичкою, росіяни планують активно поширювати “факти і прогнози” про подальше погіршення життя людей в ЄС через те, що “політика їхніх урядів підтримує націоналістичні групи в Україні”.

Також росіяни хочуть створювати більше роликів про “героїв” і “визволителів-росіян”, порятунок тварин, “возз’єднання розлучених сімей” тощо.

Джерело: СБУ
Джерело: СБУ
Джерело: СБУ
Джерело: СБУ
Джерело: СБУ
Джерело: СБУ

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російському пропагандисту Тимофію Сергейцеву повідомили про підозру за публічні заклики до геноциду українського народу та повалення конституційного ладу в Україні.

У статті “Що Росія має зробити з Україною”, розміщеній на сайті кремлівського видання “РИА Новости” 3 квітня, Сергейцев закликає знищити частину українського народу. На його думку, на території України необхідно створити умови, які б призвели до часткового знищення українців, ліквідувати державність України та взагалі позбавити нашу державу назви Україна.

Крім того, пропагандист висловлюється за приєднання майже всієї території України, окрім 5 західних областей, до складу РФ із поширенням на неї дії російського законодавства.

У своїй публікації підозрюваний закликає судити всіх українців за їхню патріотичну позицію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter