СБУ оголосила підозру ще одному військовому РФ, який катував цивільних на Харківщині

Дата: 12 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила підозру у жорстокому поводженні з цивільними ще одному російському військовослужбовцеві, який катував мешканців Харківщини під час окупації.

Про це йдеться в тексті підозри.

Джерело: myrotvorets.center

Як зазначається, 36-річний уродженець Оренбурга (РФ) Антон Політов, офіційно зареєстрований у місті Жовтневий Республіки Башкортостан, працює у Луганську так званим “старшим оперуповноваженим управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Міністерства внутрішніх справ ЛНР”.    

На території ПрАТ “Вовчанський агрегатний завод” під час окупації міста Вовчанська Харківської області окупанти створили в’язницю для цивільних. Катівня існувала приблизно до 10 вересня 2022 року, аж поки українські війська не звільнили місто.

Під час утримання на території ПрАТ “Вовчанський агрегатний завод” до цивільного населення застосовувалось фізичне і психологічне насильство, зокрема з боку так званого Міністерства внутрішніх справ ЛНР.

Слідчими встановлено, що громадянин РФ Антон Політов безпосередньо брав участь у катуванні людей.

Орієнтовно 5 червня 2022 року четверо російських солдатів на білому авто з літерою “Z” під’їхали до приватного будинку і зайшли всередину, де застали двох цивільних. Не отримавши інформації про особу, яку вони розшукували, окупанти вдарили господаря в поперек і в стегно, а потім прикладом автомата по голові.

Власникам будинку наділи на голови шапки, щоб закрити очі, та відвезли їх машиною до вʼязниці.

Політов, намагався вивідати в потерпілого про місцеперебування одного чоловіка. Він спочатку зв’язав затриманому руки і прикував його до стільця, а потім підключив електричні дроти до мочок вух, пальців рук, ніг та протягом тривалого часу бив струмом.

Як повідомляється, слідчі зафіксували не менше восьми епізодів, коли Політов понад годину жорстоко піддавав полоненого тортурам. Крім цього, окупант разом з іншими невстановленими військовослужбовцями РФ безпричинно бив цивільного гумовими кийками і ногами, водночас лаючи та принижуючи його за те, що він українець.

Російському військовослужбовцю інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене групою осіб за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України. Відомо, що у 2014 році він був начальником медслужби в Уфимському відділі Оренбурзького козачого війська.

Нагадаємо, на початку липня до суду скерували обвинувальний акт щодо чотирьох громадян Росії, яким закидають порушення законів і звичаїв війни та жорстоке поводження з цивільним населенням під час окупації Херсона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter