СБУ оголосила підозру ще одному військовому РФ, який катував цивільного під час окупації Чернігівщини

Дата: 20 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Працівники Служби безпеки України ідентифікували російського військовослужбовця, який катував чоловіка під час тимчасової окупації Чернігівської області. Росіянину оголосили підозру у жорстокому поводженні з цивільними.

Про це йдеться у тексті підозри.

Езіз Акініязов. Джерело: “Судовий репортер”

Як зазначається, 30-річний Езіз Акініязов – мешканець міста Казань Республіки Татарстан РФ служить у 74 гвардійській мотострілецькій Звенигородсько-Берлінській ордена Кутузова та Суворова 2 ступеня бригаді – тактичне об’єднання Сухопутних військ РФ (74 ОМСБр (ЮРГА) 41 ЗА).

Під час окупації частини Чернігівської області військовослужбовці 74 бригади перебували у селі Шестовиця.

6 березня невстановлені військовослужбовці РФ затримали місцевого жителя. За даними слідства, чоловіка побили й доставили до одного з господарств села Шестовиця.

Майже добу його утримували в холодному приміщенні з антисанітарними умовами, без надання медичної допомоги. Чоловіку дротами зв’язали заведені за спину руки так, що він не міг вільно пересуватись і справляти природні потреби.

Військовослужбовець армії РФ Езіз Акініязов підозрюється у тому, що чинив над потерпілим психологічне насильство: спочатку приставляв ствол автомата до його скроні, потім заштовхував у рот, водив лезом ножа по обличчю. При цьому Акініязов принижував і ображав потерпілого, погрожував йому вбивством, якщо той не зізнається у співпраці із ЗСУ.

Нагадаємо, в середині серпня СБУ оголосила підозру у жорстокому поводженні з цивільними ще одному російському військовослужбовцеві, який катував мешканців Харківщини під час окупації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter