СБУ каже, що викрила в Херсоні інтернет-агентів, які займалися дискредитацією Кримської платформи

Дата: 27 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомляє, що викрила в Херсоні ще одну групу ворожих інтернет-агентів, які мали намір “дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в південних регіонах України”. 

Про це повідомляє пресслужба відомства

Українські правоохоронці стверджують, що за завданням своїх “кураторів” з РФ ті закликали через соцмережі до захоплення влади та зміни меж державного кордону нашої країни. Окрім цього, російські спецслужби відпрацьовували агентам цільові інформаційні завдання з дискредитації Кримської платформи, її учасників та результатів.

Для приховування протиправної діяльності агітатори публікували свої дописи від імені “лідерів громадської думки”.

“За поширення деструктивного контенту зловмисники щомісяця одержували гроші через заборонені в Україні електронні платіжні системи. Встановлено, що до складу ворожого осередку входило декілька місцевих жителів. Інформацію для своїх “публікацій” вони отримували з пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, а також сайтів незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних СБУ виявила комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі повідомили одному з організаторів групи про підозру за ч. 2 ст. 109 (“дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”) Кримінального кодексу України.

Наразі матеріали кримінального провадження щодо підозрюваного скеровано до суду. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до правопорушення.

Як відомо, 23 серпня в Києві відбувся саміт Кримської платформи за участю урядових делегацій 45 країн: США, всі члени ЄС, Грузія, Молдова, Туреччина, Північна Македонія, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Канада, Ісландія. Серед них були дев’ять президентів, чотири прем’єр-міністри, 14 очільників МЗС, інші політики й посли.

За підсумками саміту делегації схвалили Кримську декларацію, яка чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією, зобов’язання розглянути запровадження додаткових політичних, дипломатичних обмежувальних заходів щодо Росії в разі подальшої агресії, а також об’єднання зусиль усіх країн-учасниць нашої Кримської платформи задля зміцнення безпеки й стабільності в Чорноморському регіоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter