Савченко з матерями на Банковій вимагала швидше звільняти полонених

Дата: 08 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Акція “Не кидай своїх” з вимогою якнайшвидшого звільнення з полону бойовиків громадян України пройшла в Києві поблизу будівлі Адміністрації президента України.

Про це повідомляє Українська правда.

Депутат Надія Савченко закликала прийти звільнених з полону і родичів українських громадян, які наразі перебувають у полоні, до АП, щоб прискорити процес звільнення українців з полону бойовиків.

Виступаючи перед присутніми, Савченко заявила, що процес звільнення полонених необхідно прискорювати, оскільки зараз він забирає кілька місяців.

“Президент повинен був уже давно виробити реальний механізм обміну людей… Це треба спрощувати, і це можна спрощувати, і не треба піаритися, не треба говорити, що це важко – це не важко”, – сказала депутат, виступаючи на мітингу в понеділок.

 В акції брали участь понад 100 осіб.

Згодом учасники акції звернулися до президента Петра Порошенка з тим, щоб вжити конкретних заходів для звільнення людей.

“Ми чекаємо конкретних кроків зі звільнення полонених”, – ідеться в листі, підписаному учасниками акції.

Савченко сама вирішила віднести лист в Адміністрацію президента. Вона також повідомила, що продовжує голодування.

Вона наголосила, що сподівалася після оголошення голодовки на те, що на проблему звільнення полонених зверне увагу керівництво країни, проте цього не сталося.

Нагадаємо, 3 серпня радник СБУ Юрій Тандіт заявив, що представники  “ДНР” і “ЛНР” повідомили українській стороні місце знаходження 45 полонених, в той час як Україна вимагає повернути їй 107.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter