Савченко та Новіков готуватимуть пропозиції до судової реформи

Дата: 08 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Депутатка від фракції “Батьківщина” Надія Савченко збирається напрацювати спільно зі своїм адвокатом Іллею Новіковим пропозиції стосовно судової реформи.

“Ми будемо працювати з Новіковим по судовій реформі в Україні. Я вважаю її неготовою і сирою, і вважаю, що потрібно вносити повні зміни”, – цитують депутатку “Українські новини”.

Також вона зауважила, що збирається співпрацювати з іншими своїми адвокатами Миколою Полозовим і Марком Фейгіним у питанні звільнення українських політичних в’язнів в Росії і в анексованому Російською Федерацією Криму.

Нагадаємо, 2 червня народні депутати ухвалили нову редакцію закону “Про судоустрій та статус суддів”, а слідом за ним – зміни до Конституції у частині правосуддя. 

Правозахисники та експерти розкритикували правки, вказавши на те, що вони можуть стати інструментом для встановлення контролю за судовою системою.

Раніше очільниця фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко розкритикувала судову реформу, за яку проголосували 13 з 19 членів її фракції.

В четвер Надія Савченко зареєструвала в парламенті свій перший проект постанови – про скасування рішення парламенту про ухвалення закону про судоустрій і статус суддів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter