Сайт проєкту для здавання в український полон відвідали вже 36 мільйонів людей, більшість яких з Росії

Дата: 04 Травня 2023
A+ A- Підписатися

За час роботи проєкту “Хочу жити”, що направлений на полегшення здавання в український полон російських військових, відповідний сайт з порадами відвідали понад 36 мільйонів користувачів. 

Про це на брифінгу розповів спікер проєкту “Хочу жити” Віталій Матвієнко

Військовополонений у таборі в Україні розмовляє з рідними телефоном

Влада Росії намагається блокувати доступ до платформи, тож всю інформацію продублювали на сторінках в TelegramFacebookTwitterYouTube і віднедавна у Viber каналі.

Матвієнко каже, що російський наглядач Роскомнагляд заблокував вже понад 150 доменів платформи.

“Ми раз у два-три дні робимо новий”, – додає він.   

У квітні члени проєкту зафіксували збільшення кількості заявок на здавання у полон на 10%, якщо порівнювати з березнем. Їх кількість сягнула 3,2 тисячі.  Загалом, за час існування проєкту отримали понад 16 тисяч звернень.

Нагадаємо, що Україна гарантує російським військовим, які здадуться в полон, утримання згідно з нормами Женевських конвенцій:  триразове харчування, медична допомога та можливість зв’язуватися з родичами. 

За власним бажанням полонені можуть повернутись додому в результаті обміну, або просити притулок в Україні та деяких країнах ЄС.

На утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає три тисячі гривень щомісячно, а живуть вони в одному таборі та понад пів сотні дільниць, що розташовані майже в кожному регіоні країни.

Фотографія обкладинки: Dmitry Feoktistov / TASS

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter