Саакашвілі оголосив друге голодування

Дата: 21 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Колишній президент Грузії та громадянин України Міхеіл Саакашвілі оголосив про початок нового голодування. 

Про це повідомляє телеканал “Руставі 2”

Саакашвілі в суді, 2021 рік

Заяву про початок нового голодного протесту Саакашвілі зробив під час засідання суду, який розглядає справу про розгін мітингу опозиції у 2007 році. Колишній президент країни виступає в ній як обвинувачений. 

“Я оголошую безстрокове голодування від сьогодні”, – заявив Саакашвілі. 

За словами політика, протест є реакцією, зокрема, на ненадання йому медичної допомоги після минулого голодування, що скінчилось у листопаді 2021-го. Також Саакашвілі додав, що голодування – це реакція на ставлення чинної грузинської влади “до мене та мого народу, нашого народу”.

Відомо, що після закінчення минулого голодування, яке тривало 50 днів, на зміни в психічному стані Саакашвілі звертали увагу його мати та адвокат. Після зустрічі з ним вони переконували, що Саакашвілі до та після ув’язнення – це дві різні людини. 

Під час голодування Саакашвілі примусово помістили до тюремної лікарні та опублікували відео, на яких в’язень нібито їсть. Сам він переконував, що приймав добавки за призначенням лікарів.

Інформацію про нове голодування Саакашвілі поки не коментували ні український, ні грузинський Омбудсман. 

Нагадаємо, що колишній очільник Грузії опинився за ґратами на батьківщині 1 жовтня і Грузинські правоохоронці переконують, що він незаконно потрапив до країни через порт Поті, куди прибув з українського порту Чорноморськ на кораблі, завантаженому молочними продуктами.. Там його заочно засудили до трьох та шести років у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та в справі про побиття 2005 року депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Ще дві кримінальні справи, які порушили щодо нього 2014 року, суди досі не розглянули. Останні засідання, за даними українського Омбудсмана, у них відбулися два місяці тому, але клопотання адвокатів та особисто Саакашвілі про публічний розгляд цих справ суд ігнорує.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вже заявила, що не помилує Саакашвілі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter