Саакашвілі допустить до себе лікарів – адвокат

Дата: 29 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Колишній президент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі погодився на лікування та співпрацю з лікарями.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Садзаглішвілі, передає “Ехо Кавказу”. 

Дмитро Садзаглішвілі

Саакашвілі заявив про відмову від медичної підтримки 27 жовтня, у день, коли до нього у в’язницю приїхала українська Уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Як стало зрозуміло зі слів Садзаглішвілі, причиною відмови було те, що спілкування ув’язненого з адвокатом було неконфіденційним. 

“Нам надали можливість поспілкуватися у такій формі, щоб унеможливити запис розмови між нами Службою держбезпеки. Через це Міхеїл Саакашвілі перестав посилювати свій протест”, – зазначив той. 

Саакашвілі, який живе зі спадковим захворюванням крові, погодився на проведення аналізів та моніторинг показників, однак його захисник не повідомив нічого про згоду на госпіталізацію. Раніше на цьому наполягали як особисті лікарі експрезидента, так і мультифункціональна група медиків, яка оглядала його.  Саакашвілі відмовляється від такого кроку, адже вважає, що в тюремній лікарні йому загрожуватиме небезпека. 

Українець тримає голодний протест вже 29 днів. 

Нагадаємо, що експрезидент Грузії опинився за ґратами на батьківщині 1 жовтня. До країни, як переконують грузинські правоохоронці, він потрапив через порт Поті, куди прибув з українського порту Чорноморськ на кораблі, завантаженому молочними продуктами. На батьківщині Саакашвілі заочно засудили до трьох та шести років у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та в справі про побиття 2005 року депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Ще дві кримінальні справи, які порушили щодо нього 2014 року, суди досі не розглянули. Останні засідання, за даними українського Омбудсмана, у них відбулися два місяці тому, але клопотання адвокатів та особисто Саакашвілі про публічний розгляд цих справ суд ігнорує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter