С14 подала до суду на Громадське

Дата: 06 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Праворадикальна організація “С14” позивається до суду проти Громадського.

Про це повідомило Громадське. 

Позов “на захист честі, гідності та ділової репутації” поданий до Печерського суду Києва 2 липня.

“Самої позовної заяви ми ще не бачили, але отримали від позивача документи на доказ його позиції в суді”, – повідомили адвокати Громадського.

Одним із документів у позовній заяві є копія поста у Twitter англомовної служби Громадського, в якому група “С14” характеризується як “неонацистська”. Також С14 надало експертизу від Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І.Ф.Кураса НАН України про тлумачення термінів “націоналізм”, “нацизм” та “неонацизм”.

В експертизі, зокрема, йдеться про те, що “поняття націоналізму у його узагальненому вигляді не містить в собі ані позитивної, ані негативної конотації; воно є констатуючою, а не оціночною категорією”, “нацизм – ідеологія і практика німецького націонал-соціалізму”, а неонацизм – “загальна назва політичних або соціальних рухів, які виникли після Другої світової війни… Неонацизм  продовжує відстоювати такі позиції нацистської ідеології, як біологічний расизм, антисемітизм, гомофобія та радикальний націоналізм”.

У свою чергу експерти правих рухів зазначають, що сьогодні в Україні неонацизм проявляється в невеликих організаціях, наприклад у “С14”.

Нагадаємо, що організація “С14” причетна до низки зривів акцій правозахисників. У квітні цього року ультраправі з С14 розігнали табір ромів на Лисій горі в Києві. Саме з цього випадку в Україні почалася хвиля ромських погромів. Останній з них закінчився вбивством у Львові ромського хлопця Давида Папа

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter