“Русич” відмовилися воювати в Україні, допоки Фінляндія не відпустить їхнього командира

Дата: 26 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Російська неонацистська організація Диверсійно-штурмова розвідувальна група “Русич” заявила, що припиняє виконувати бойові завдання в Україні, доки РФ не видадуть одного з лідерів угрупування Яна Петровського, якого затримали у Фінляндії та можуть екстрадувати до України.

Про це підрозділ повідомив у своєму телеграм-каналі. 

Фото: Polskie Radio

У дописі зазначається, що це рішення повʼязане з арештом Яна Петровського, більш відомого як “Словʼян”. 

“Поки ситуація зі “Словʼяном” не вирішиться в потрібний нам бік (видача РФ) – “Русич” припиняє виконання будь-яких бойових завдань”, – заявили представники угруповання.

У “Русичі” також повідомили, що вільний час присвятять відпочинку та вирішенню накопичених справ.

“Якщо країна не може захистити своїх громадян, то навіщо громадянам захищати країну?”, – написали бойовики.

Напередодні повʼязаний з ПВК “Вагнер” телеграм-канал Grey Zone прокоментував арешт Петровського, заявивши, що міністерство закордонних справ Росії не виконало своїх зобовʼязань щодо захисту громадян за кордоном.

Раніше ZMINA писала, що як Петровський опинився у Фінляндії, фінські журналісти не зазначають. Росіянин заперечує свою провину в терористичних злочинах, скоєних в Україні, в яких його підозрюють.

Нагадаємо, що затриманий є одним з лідерів російського неонацистського угруповання “Русич”. ZMINA вже розповідала про це угруповання, члени якого, наприклад, закликають вбивати українських дітей, проводячи над ними “наукові експерименти”. 

Бойовики “Русича” 5 вересня 2014 року із засідки розстріляли колону “Айдара” біля селища Металіст на Луганщині. Вони добивали тих, що вижили, і катували полонених, а потім фотографувались на тлі тіл. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter