Дві міжнародні організації свободи преси заявили про підтримку українських журналістів із груп ризику

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Оскільки вторгнення Росії в Україну підтримується інформаційною війною, дві міжнародні організації свободи преси – “Репортери без кордонів” і Free Press Unlimited заявили про партнерство щодо Львівського центру свободи преси та ініціативи Media Lifeline Україна для скоординованої та ефективної підтримки українським журналістам та ЗМІ.

Про це повідомляється на сайті RSF.

Джерело: pixabay.com

Паризька міжнародна організація за свободу преси “Репортери без кордонів” (RSF) співпрацюватиме з амстердамською Free Press Unlimited (FPU), що спеціалізується на розвитку ЗМІ, щоб підтримувати українські видання та журналістів і підтримувати достовірну інформацію.

FPU сприятиме діяльності Львівського центру свободи преси, а RSF мобілізує підтримку Media Lifeline Україна.

“Це надзвичайно важливо зараз, коли комунікаційні лінії розірвані, журналісти стикаються з труднощами зі звітуванням, а цензура не дозволяє аудиторії в сусідніх країнах отримати доступ до перевіреного та релевантного контенту, заснованого на фактах”, – йдеться в повідомленні.

Координація зусиль двох організацій має на меті створення центральної точки доступу для українських журналістів та ЗМІ (а також для журналістів/медіа з регіону), куди можна звернутися за підтримкою.

Про запуск Центру свободи преси у Львові (Західна Україна) разом із місцевим партнером Інститутом масової інформації (IMI) “Репортери без кордонів” оголосили 4 березня. Його мета – прийом та розповсюдження засобів захисту для журналістів, зокрема бронежилетів та касок. Водночас тут надаватимуть ресурси журналістам, які шукають фінансової чи психологічної допомоги, а також запустять супутній цифровий портал для передачі запитів та оцінки потреб.

У той же день, 4 березня, FPU запустила ініціативу Media LifeLine Ukraine за підтримки голландських представників ЗМІ. Це єдиний центр, який відповідає всім потребам партнерів та журналістів в Україні та за її межами.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Українська Гельсінська спілка з прав людини розпочала консультації для журналістів, які працюють на передовій або зі свідками та жертвами війни: їхні матеріали можуть стати у нагоді в міжнародних судах на захист.

Зв’язатися з юристами можна електронною поштою: warcrimesos.ua@gmail.com або написавши повідомлення на сторінці Warcrimesos.ua.

Якщо раптом забули, що таке воєнні злочини, Центр прав людини ZMINA розповідав про це тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter