Російська православна церква: бити дітей – встановлене Богом право батьків

Дата: 05 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Патріарша комісія з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства Російської православної церкви заявила, що поправка про кримінальне покарання за побої стосовно родичів суперечить вченню православної церкви.

Про це йдеться в заяві РПЦ, розміщеному на офіційному порталі Московського патріархату.

Згідно із заявою, Священне Письмо і Священний Переказ “розглядають можливість розумного і любовного використання фізичних покарань в якості невід’ємної частини встановлених самим богом прав батьків”.

На думку РПЦ, поправка “не має моральних виправдань і юридичних підстав, за своїм змістом спрямована проти сім’ї та прийнятого в російській культурі розуміння прав батьків, дискримінаційна, суперечить основним принципам здорової державної сімейної політики і не враховує традиційні сімейні та моральні цінності російського суспільства”.

РПЦ зазначила, що має на увазі тільки такі фізичні покарання, які не завдають шкоди здоров’ю дітей.

“Не викликає ніяких сумнівів, що діти повинні бути захищені від дійсно злочинних дій, ким би вони не здійснювалися, особливо коли мова йде про злочинне насильство. Однак немає ніяких реальних підстав для того, щоб прирівнювати до таких злочинних посягань розумне і помірне вживання люблячими батьками у вихованні дитини фізичних покарань”, – говориться в заяві.

Нагадаємо, в кінці червня Держдума РФ прийняла законопроект, згідно з яким за побої, які не заподіяли шкоди здоров’ю і вчинені вперше, будуть залучати лише до адміністративної відповідальності. Разом з тим зберігається кримінальне покарання за побої, нанесені родичам, а також за побої за мотивами ненависті і з хуліганських спонукань. 4 липня поправки підписав президент РФ Володимир Путін.

Заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Олена Мізуліна назвала поправки “антисімейними” і такими, що суперечать Конституції. “Все це легалізує ювенальну юстицію, тобто необгрунтоване вторгнення в сімейні справи”, – вважає Мізуліна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter