Розвідка повідомила про проблеми в армії РФ: замість обіцяних окупантам грошей дають вихідні, а за скарги – погрожують

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У російській армії продовжують накопичуватися проблеми, пов’язані з невиплатою обіцяного окупантам грошового забезпечення.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони. 

Розвідники оприлюднили телеграму, адресовану командирам дев’яти військових частин РФ і підписану заступником командувача південного військового округу Петром Гібертом. У ній керівництво обурюється спробами військовослужбовців жалітися на невиплату обіцяних грошей.  

“Окупантам обмежують грошові виплати, обіцяючи натомість надати додаткові вихідні. При цьому забороняють скаржитися на відсутність фінансування та навіть призначають провадження щодо таких спроб”, – розповідають розвідники. 

Про проблеми з грошовим забезпеченням російських військових, які вбивають українців, розвідники вже повідомляли, а причиною цих проблем назвали те, що в бюджеті РФ жодним чином не передбачили обіцяних коштів. 

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російське військово-політичне керівництво брехало про те, що на війну не відправляють строковиків. Після появи свідчень про такі випадки керівництво РФ визнало, що строковики все-таки є на території України, однак факти ці назвало поодинокими. Оприлюднені українськими розвідниками дані підтверджують, що російських строковиків відправили на війну, проте в документах немає жодного слова про те, що їх повернули або ж планують повертати назад до Росії. 

Російське командування також наказало скласти окремий список військовослужбовців, які відмовилися брати участь у бойових діях проти України. Раніше в Генштабі ЗСУ розповідали, що відмови ці йдуть як від командирів, так і від рядових службовців РФ.

Станом на 5 квітня загальні бойові втрати росіян становили орієнтовно вже 18 тисяч 500 осіб. 

Фотографія обкладинки: Anatolii Stepanov / AFP 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter