Генштаб: командири окупантів відмовляються від участі в бойових діях, а рядові службовці масово пишуть рапорти на звільнення

Дата: 03 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Морально-психологічний стан та рівень мотивації російських окупантів знаходиться на вкрай низькому рівні, й від участі у війні в Україні відмовляються як командири, так й рядові військовослужбовці РФ.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ. 

Фото: Reuters 

Зокрема, за даними Генштабу, від участі в бойових діях відмовились командири різних рівнів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу. 

Їх прикладу послідував й особовий склад двох батальйонно-тактичних груп 4-ї військової бази зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Їх повернення до пунктів постійної дислокації вже сплановано.

Напередодні у СБУ оприлюднили перехоплення телефонних розмов окупантів з рідними з Росії, що свідчать про зростання невдоволення вищим командуванням. Так, загарбники розповідають про свій стан, який спричиняє постійне повернення до РФ “вантажу 200”. 

“Не те, що себе шкода. Пацанів шкода та їхніх батьків, коли ти щодня бачиш УРАЛИ з 200-ми. Щодня по 30 УРАЛів їде звідси й всім пох*й. Вже понад місяць ми тут еб*мся… Путін ішак е*аний, кінчена людина. Тут уже мільйони людей загинули, мільйони нах*й, і він ні х*я не робить”, – каже чоловічий голос на оприлюдненому записі. 

Попри такий стан командування, за словами окупантів, погрожує тим, хто відмовляється від участі у війні в Україні, посадити їх за ґрати на строк від 7 до 12 років за дезертирство. 

Своєю чергою у СБУ нагадали, що кожен окупант може здатись у полон. 

За даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати окупантів склали близько 17 700 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter