Роскомнагляд наказав казахстанським журналістам видалити новини про війну в Україні: ті нагадали, що живуть не в Росії

Дата: 13 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд надіслав казахстанському виданню “Влада” низку повідомлень з вимогою видалити новини про війну в Україні, у разі відмови пригрозивши блокуванням ресурсу.

Редакція заявила, що не виконуватиме вимоги відомства, яке не має жодного стосунку до Казахстану.

Джерело: rozetked.me

Зокрема, російський регулятор зажадав видалити новини про обстріл російськими військовими українського міста Вінниця, внаслідок якого загинули понад 20 людей, а також про кількість загиблих мирних жителів окупованого росіянами Маріуполя.

“Редакція не має наміру видаляти зазначені чи будь-які інші новини про війну в Україні й продовжить її висвітлення незалежно від того, якої думки з цього приводу дотримуються в російському відомстві, відповідальному за військову цензуру”, – йдеться в повідомленні.

“Власть” – казахстанське видання, його діяльність не регулюється російськими законами та наглядовими відомствами, наголосили журналісти.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Роскомнагляд на вимогу генеральної прокуратури Росії заблокував сайт щоденної німецької газети Die Welt.

Також російський регулятор зобов’язав місцеві пошукові системи маркувати онлайн-енциклопедію “Вікіпедія” як порушника закону за те, що вона публікує “неправду” про війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter