Роскомнагляд відстежуватиме листування у соцмережах

Дата: 14 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд отримав право перевіряти особисте листування користувачів соцмереж та електронну пошту.

Як пише “Українська правда“, перевіряти мають право користувачів “Однокласники” і “ВКонтакте”, електронну пошту та месенджери Агент.Mail.ru, ICQ, а також блог-платформи.

Відповідну постанову підписав прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

У документі йдеться про те, що рішення ухвалене в рамках “антитерористичного” пакету для захисту прав громадян Росії. Роскомнагляд має право встановлювати факт прийому, передачі, доставки та обробки повідомлень, а також переглядати і аналізувати ресурси організатора поширення інформації, записувати і фіксувати дії, доступні користувачам.

Перевірка буде відбуватися лише за запитом правоохоронних органів, що проводять оперативно-розшукові заходи. Перевірку здійснюватимуть двічі, при цьому другу – не менше, ніж через 60 днів.

За даними РБК, в Роскомнагляді заявили, що постанова про перевірки організаторів поширення інформації не робить вміст листування користувачів соцмереж доступним для відомства. За словами речника Роскомнадзору Вадима Ампєлонского, Роскомнагляд зможе дізнаватися лише про факти передачі інформації користувачами, але не бачити самі повідомлення. 

Нагадаємо, Уповноважений Верховної ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася з запитом до СБУ з приводу розголошення персональних даних осіб, що подали документи для отримання перепустки до зони АТО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter