Росіянина, який міг вбити на Київщині чоловіка за відмову дати мобільний телефон, судитимуть заочно

Дата: 20 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Військовослужбовця армії РФ, який під час окупації селища Мокрець на Київщині міг вбити беззбройного мирного жителя, судитимуть заочно.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

Ім’я підозрюваного раніше повідомили слідчі-есбівці – це 32-річний контрактник 15 окремої мотострілецької бригади Центрального військового округу збройних сил РФ Тимур Сеферов

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця мотострілецької роти 15-ої окремої бригади збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Як виявили правоохоронці, у березні 2022 року, перебуваючи в тимчасово захопленому селі Мокрець Броварського району, фігурант разом зі співслужбовцями вдерлись на територію домоволодіння місцевої родини.

Озброєний військовий армії РФ вимагав від 53-річного власника будинку його мобільний телефон, щоб перевірити наявну інформацію про пересування Збройних сил України. Отримавши відмову, окупант вистрілив у грудну клітину чоловіка, від чого потерпілий впав на підлогу.

Потім російський солдат здійснив ще два смертельні постріли у лежачого беззбройного чоловіка.

Раніше ZMINA повідомляла, що березні поточного року Сеферову заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter