Росіянина арештували за те, що слухав українські пісні в автівці

Дата: 13 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці Росії Москві Тверський районний суд призначив 15 діб арешту та 50 тисяч рублів штрафу Антону Усову за те, що слухав українські пісні. 

Про це повідомили правозахисники з “ОВД-Інфо”. 

Ілюстративне зображення. Фото: АР

Усова затримали вдень 12 жовтня співробітники ДПС. Їх увагу привернуло те, що росіянин, за їхніми словами, слухав українську музику у своєму автомобілі.

Чоловіка доставили до відділу поліції у районі Китай-місто, де щодо нього склали два протоколи. Згодом суд визнав його винним у непокорі поліцейському та дискредитації збройних сил Росії.

Після засідання його відправили відбувати арешт до спецприймача “Мневники”.

Правозахисники наголошують, що арештований є батьком-одинаком, на утриманні якого перебувають четверо дітей до 18 років. Дружина Усова перестала бути їхнім законним опікуном.

Історії з тиском на жителів Москви, які слухають українські пісні, не поодинокі. У вересні правозахисники розповідали про жінку, яку силовики затримали за прослуховування українського гімну у власній квартирі. 

Щоб вона відчинила двері, у її помешканні того вечора силовики вимкнули світло. Донесли на неї сусіди. 

У підсумку протокол щодо жінки не склали, але поліцейський, який погрожував позбавити її зору, наказав “поставити на заставку телефону російський прапор, нашити на рюкзак символіку Z та V, повісити на нього георгіївські стрічки та вступити до партії Путіна “Єдина Росія”.

Нагадаємо, що нещодавно силовики у Москві прийшли до однієї зі шкіл та забрали на допит 10-річну школярку. Причиною цього став донос адміністрації закладу на те, що дівчинка має у соцмережах фотографію в синьо-жовтих кольорах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter