Росіяни звинувачують в “екстремізмі” мешканку Генічеська Світлану Панкову, яка пропонувала їм носити в кишенях соняшникове насіння

Дата: 13 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Росіяни затримали мешканку Генічеська Світлану Панкову та порушили проти неї кримінальну справу за статтею “екстремізм” за те, що вона у лютому 2022 року пропонувала окупантам ходити з соняшниковим насінням в кишенях, щоб після їхньої загибелі воно проросло.

Про це повідомляє видання “Кавун.Сіті”.

Наразі Світлана перебуває в полоні росіян. За наявною інформацією, ФСБ Росії вирішило покарати Світлану Панкову за її сміливість: проти неї порушили кримінальну справу за статтею “екстремізм” і збираються її відправити у Росію на суд”, – йдеться в новині.

Окупанти виклали відео зі Світланою, на якому жінка просить вибачення за сказані півтора року тому слова. За інформацією видання, містяни не вірять почутому, оскільки загарбники вибивають подібні зізнання під час тортур або фізичного насилля.

Також місцеві повідомляють, що колаборантів у Генічеську вдосталь, адже охочих здати Світлану було достатньо. Рідні та друзі Світлани наразі докладають зусиль для звільнення”, – пише видання. 

У лютому 2022 року Світлана порадила одному з окупантів покласти до кишені насіння соняшника, щоб те проросло на українській землі після його загибелі.

Нагадаємо, 11 липня 2023 року в селі Рикове тимчасово окупованого Росією Генічеського району Херсонської області окупанти затримали 54-річного кримського татарина Аліма Веліляєва. Російські силовики звинувачують його в порушенні ст. 208. КК РФ “Організація незаконного збройного формування чи участь у ньому”.

ФСБ стверджує, що у 2015–2016 роках він був учасником незаконного збройного формування, яке діяло на території України, діяльність якого заборонена на території Росії. 

За інформацією Кримськотатарського ресурсного центру, Аліму Веліляєву незаконний “суд” обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

За останніми даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, Росія незаконно утримує 182 кримських політв’язні, серед яких 116 кримських татар.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter