Росіяни змушують бюджетників на окупованих територіях отримувати паспорти РФ – ЦНС

Дата: 31 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Від працівників бюджетних сфер, які проживають на захоплених територіях, окупанти вимагають отримувати паспорти Російської Федерації. Крім того, люди мають написати відмову від українського громадянства.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Джерело: visatimes.ru

“Ворог намагається проводити примусову паспортизацію на тимчасово захоплених територіях. Окупаційні адміністрації донесли до лікарів, комунальників та інших, що їм необхідно отримати російські паспорти, якщо вони бажають далі працювати. Крім того, вони мають написати заяву про відмову від українського громадянства”, – йдеться у повідомленні.

У ЦНС також повідомили, що росіяни відкривають на окупованих територіях центри зайнятості, але стати на облік у них можна буде лише власникам російських паспортів.

Центр національного спротиву вкотре закликав ігнорувати вимоги окупантів й виїжджати на території підконтрольні уряду України. 

Нагадаємо, на території тимчасово окупованої Луганської області росіяни розпочали примусову паспортизацію дітей. Батьків змушують оформляти їм російське громадянство, а в разі відмови погрожують скороченням на роботі та позбавленням соціальних виплат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter