Росіяни з “градів” ударили по селу в Запорізькій області, загинув чоловік

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

19 лютого, у понеділок, окупанти обстріляли з ракетних систем “Град” село Приморське Запорізької області. Унаслідок цього загинув місцевий мешканець.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров

Фото: Поліція Запорізької області

“Близько 12:00 окупанти обстріляли з “градів” село Приморське Василівського району. Загинув 57-річний місцевий житель. Чийсь син, чоловік, батько. Щирі співчуття рідним та близьким”, – зазначив він.

Армія РФ била по області й упродовж вихідних. Так, за дві доби росіяни завдали 1062 ударів по 18 населених пунктах області. 17 та 18 лютого ворожі війська застосували ракети, авіацію, ударні дрони, реактивні системи залпового вогню, артилерію та інші види озброєння. У поліції зареєстрували 23 повідомлення про руйнування обʼєктів житлової та цивільної інфраструктури. Обійшлося без потерпілих.

Фото: Поліція Запорізької області

Також на вихідних росіяни вдарили по обласному центру ракетою “Іскандер-М”, вчинили сім авіаційних атак по Новодарівці, Роботиному та Малій Токмачці, 200 ударів з БпЛА, 70 – з РСЗВ, 784 – з артилерії, танків і мінометів по містах і селах Пологівського та Василівського районів.

Слідчі поліції та есбівці відкрили кримінальні провадження щодо порушень законів та звичаїв війни. 

Нагадаємо, що вранці 15 лютого російські військові вдарили ракетами по Дніпропетровщині, Хмельниччині, Львівщині та Запоріжжю. Там пошкоджено обʼєкти цивільної інфраструктури, житлові будинки та заклади освіти. У Києві та області працювало ППО. На Львівщині та Запоріжжі є потерпілі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter