Росіяни вивезли з окупованих південних регіонів України близько 250 дітей – Федоров

Дата: 30 Липня 2023
A+ A- Підписатися

250 дітей вивезли російські окупанти з непідконтрольних уряду територій Півдня України. Ще близько тисячі проходять “перевиховання” в російських “дитячих таборах”.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

250 дітей – це ті діти, яких ворог вкрав із тимчасово окупованої території й начебто знайшов їм “нові сім’ї”, – зазначив посадовець.

Він вважає, що цих дітей буде вкрай складно повернути додому після деокупації. За словами посадовця, росіяни також вивезли понад тисячу дітей у так звані “дитячі табори” під прикриттям оздоровлення.

Ми чітко розуміємо, що це не про оздоровлення, а про пропаганду і промивання мізків нашим дітям. Тож сьогодні наші діти – це одна з найвразливіших категорій населення, на яких ворог всіляко намагається вплинути“, – додав Федоров.

Загарбники не приховують, що вдаються до різних методів “перевиховання” українських дітей.

“Адже в одному з тверджень гауляйтера він сказав: “Ми забираємо дітей в табір для того, щоб вони справді зрозуміли, що таке цінності, що таке “СВО”, і що таке їхня держава – РФ“. Тож, на жаль, діти сьогодні під таким потужним вогнем пропаганди від ворога“, – мер Мелітополя.

Нагадаємо, станом на середину червня поточного року із Росії до України вдалося повернути 373 дитини, однак єдиного механізму повернення українських дітей не існує. 

Україна наразі має точну інформацію про 19 499 депортованих чи примусово вивезених дітей. Однак, за підрахунками української сторони, окупанти могли викрасти 200–300 тисяч дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter