Росіяни вивезли з окупованої Херсонщини кілька тисяч українських дітей

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти вивезли до РФ з анексованої Херсонської області кілька тисяч дітей. За словами росіян, щодня з окупованого регіону вивозять близько пів тисячі людей.

Про це повідомляє видання The Insider із посиланням на віцепремʼєра Росії Марата Хуснулліна.

Ілюстративне зображення. Фото: Інформатор

Дітям “запропонували” виїхати на територію Росії через постійні обстріли.

“У нас кілька тисяч дітей вже перебувають на території інших регіонів Росії, відпочивають у будинках відпочинку, дитячих таборах”, — заявив він.

Віцепремʼєр окупантів розповів, що зараз із Херсонської області щодня “їдуть” майже 500 людей.

Російська влада стверджує, що це відбувається в добровільному порядку, проте Україна та ООН заявляють, що це викрадення в рамках примусового переселення та депортації українців.

Крім того, мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив про те, що окупанти відправляють місцевих дітей “на відпочинок” до Краснодарського краю Росії, попри значне загострення ситуації на фронті, зокрема на Херсонському напрямку.

“Можна тільки здогадуватися, що відбувається у свідомості батьків, які під час повномасштабної війни готові розлучатися зі своїми дітьми та власноруч відправити їх не просто в невідомість, а до країни-терориста. Звідки впевненість, що ваші діти повернуться додому?” — пише міський голова.

Він наголосив, що будь-якої миті лінія фронту на Херсонському, а слідом і на Запорізькому напрямку може бути перерізана.

Раніше ZMINA повідомляла, що у Херсонській області окупанти погодили вивезення дітей, їхніх батьків та літніх людей до Росії – Ростовської області, Ставропольського та Краснодарського країв, а також до тимчасово окупованого Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter