Окупанти планують вивезти декілька десятків тисяч людей, зокрема дітей, з Херсонської області до Росії 

Дата: 08 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсонській області окупанти погодили вивезення дітей, їхніх батьків та літніх людей до Росії – Ростовської області, Ставропольського та Краснодарського країв, а також до тимчасово окупованого Криму. 

Про це повідомив ставленик окупантів на посаду “керівника” Херсонської області Володимир Сальдо, фрагемент його інтерв’ю пропагандистському телеканалу опублікувало видання “Настоящее время”. 

Скриншот з відео

За словами Сальдо, “поки в Херсонській області неспокійно, кожен регіон обіцяє прийняти до 10 тисяч дітей та дорослих”. 

В ефірі пропагандистського телеканалу “Росія 24” цю інформацію підтвердив і ставленик росіян на посаду замглави адміністрації регіону Кирило Стремоусов. 

“Наразі ухвалене рішення… Ми готові на час важкого періоду, тому що укронацисти обстрілюють місто – зараз Ростовська область, Краснодарський край запрошують на відпочинок дітей, батьків, літніх людей… Буквально із завтрашнього дня працюватимуть центри, ми дамо телефони, щоб люди могли (з ними) зв’язуватися… На час зачистки від нацистів… периметра вздовж Херсонської та Запорізької областей будемо потихеньку на кілька тижнів запрошувати до Криму, Ростовської області Краснодарський край”, – сказав Стремоусов.

Нагадаємо, що Міністерство реінтеграції працює над поверненням 32 депортованих до Росії дітей, на яких батьки чекають в Україні. Зараз діти знаходяться у Башкортостані, деяких з них вже незаконно всиновили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter