Росіяни вимагають до 500 доларів з людей, які хочуть покинути окупований південь – мер

Дата: 04 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На російському блокпосту у Василівці окупанти вимагають від людей, які хочуть покинути окуповані райони півдня України, від 100 до 500 доларів за виїзд. 

Про це 4 серпня в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Люди чекають на блокпосту у Василівці. Фото: “РІА-Мелітополь”

Василівка місто, через яке можна виїхати на неокуповані території Запорізької області. Однак окупанти пропускають автівки цивільних дуже повільно, а тому люди вимушені чекати під палючим сонцем, через що деякі навіть вмирають у черзі. 

Нині на блокпосту, за словами Федорова, на виїзд стоять 1200 автівок, які чекають у трьох окремих чергах. 

“Перша – це, вочевидь, платна. Вони беруть із людей від 100 до 500 доларів за виїзд без черги, і люди можуть виїхати за одну добу. Друга – для пільгових категорій, люди чекають 3–4 доби, до неї можуть увійти інваліди, маленькі діти, люди похилого віку, третя – звичайна, до 7 днів очікування”, – розповідає мер. 

Ще однією проблемою для тих, хто намагається виїхати з окупованих територій, є поганий стан дороги у так званий сірій зоні – через сильні зливи шлях розмило. 

Ворог навмисно випускає людей, які потім застрягнуть. Дякуємо нашим рятувальникам, які витягли понад 500 авто, з яких 100 – вантажівки. Рятувальні операції тривали понад 12 годин”, – каже Федоров.

Нагадаємо, що з 1 серпня окупанти збирались запровадити спеціальні перепустки для виїзду з Василівки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter