Росіяни викрали 46 дітей з дитбудинку в окупованому Херсоні і вивезли їх до Криму

Дата: 22 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
21 жовтня з тимчасово захопленого Херсона окупанти вивезли 46 вихованців обласного будинку дитини віком до п’яти років.
 
Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.
 
Ілюстративне фото. Джерело: “Укрінформ”

“Сьогодні окупанти вивезли машинами швидкої допомоги до тимчасово окупованого Сімферополя 46 вихованців Херсонського обласного будинку дитини. Це діти віком до 5 років. Загарбники називають викрадення дітей “евакуацією”, — зазначив Янушевич.

Він наголосив, що маленькі українці, які незаконно утримуються росіянами, мають якнайшвидше повернутися на українську територію.

Херсонська обласна військова адміністрація направила відповідне звернення до Херсонської обласної прокуратури.

Як повідомили в пресслужбі ОВА, серед 46 “евакуйованих” загарбниками вихованців 18 дітей позбавлених батьківського піклування, 9 – тимчасово влаштовані, 19 – без юридичного статусу (відібрані із сім’ї). Працівники закладу повідомляють, що дітей нібито мають повернути через два тижні.

Крім того, за кілька днів до незаконного викрадення дітей їх залучили до знімання пропагандистських відео про роздачу гуманітарної допомоги та святкування Дня осені у присутності представників окупаційної влади РФ.

Нагадаємо, російські окупанти вивезли до РФ з анексованої Херсонської області кілька тисяч дітей. За словами росіян, щодня з окупованого регіону вивозять близько пів тисячі людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter