Росіяни використовують для своєї пропаганди малюнки української художниці Беати Куркуль

Дата: 05 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Російські медіа в пропагандистських матеріалах та акціях використовують перемальовку картини української художниці Беати Куркуль. 

Про це мисткиня повідомила на своїй сторінці у фейсбуку, а також розповіла в коментарі Інституту масової інформації (ІМІ).

Оригінальна робота Беати Куркуль і перемальовка у російському виданні. Джерело: фейсбук-сторінка української художниці

Художниця оприлюднила скриншот з російського сайту “Новая жизнь” зі статтею під назвою “Поём всем миром”: с большой любовью из далёкого села”, яка проілюстрована її перемальованою картиною.

Вона уточнила, що приблизно раз на місяць моніторить інтернет, щоб з’ясувати, хто використовує її зображення без дозволу в комерційних цілях, пише ІМІ. Саме так мисткиня знайшла й цю картину.

За словами Куркуль, в інтернеті за пошуком дитячу перемальовку її роботи можна побачити щонайменше на семи рязанських сайтах. Звісно, без зазначення авторства.

За даними ІМІ, ще одну перемальовку вказаної картини можна побачити на сайті “рисуйснами.рф”. Її перемалювала 14-річна Світлана Кириленко, назвавши роботу “Не надо войны”.

Оригінальна картина Беати Куркуль, про яку йдеться, намальована 2014 року та називається “Женя і Даша”. На ній зображені прикордонник Харківського прикордонного загону Євген Гладков та його донька Даша. Чоловік тоді отримав поранення на пункті пропуску “Красна Талівка”, і художниця в такий спосіб вирішила підбадьорити його.

Зараз картина розміщена в академії прикордонників у Хмельницькому на одній з будівель Могилів-Подільського загону.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в російському місті Санкт-Петербург посадовці декілька місяців змушують вихованців шкіл та дитячих садків писати листи солдатам, які поїхали вбивати українців. Послання, які російські посадовці пропонують робити навіть тим дітям, які не вміють писати, українські правоохоронці та військові знаходять на звільнених від окупантів територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter