Росіяни відпустили батька мелітопольської журналістки Залізецької

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Увечері 25 березня російські окупанти відпустили батька головної редакторки сайту “РІА-Мелітополь” Світлани Залізецької. 75-річного пенсіонера тримали в заручниках три доби.
 
Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.
 
Батько Світлани Залізецької Фото: Facebook / Svetlana Zalizetskaya

“25 березня у другій половині дня мені передзвонили військові РФ та дали поговорити з батьком. Він повідомив, що його не б’ють і навіть дають поїсти. “Вчора годували кашею”, — сказав тато. Але він має щодня приймати ліки, а їх ніхто не дає”, — розповіла Залізецька.

Вона почала просити, аби батьку привезли ліки, і знову вимагала відпустити пенсіонера, який не причетний до її журналістської діяльності.

“Голос того, хто стояв поруч із батьком, сказав: “Вона не повинна писати капості”. Я повідомила, що жодних капостей не пишу і в місті не перебуваю, а якщо батько помре, то це буде на їхній совісті”, — повідомила журналістка.

Пізно ввечері з того ж телефону пролунав ще один дзвінок, і Світлані Залізецькій висунули нову вимогу — написати на своїй сторінці у фейсбуці заяву про передання управління сайтом “РІА-Мелітополь” третім особам. Це було черговою умовою звільнення батька. Після публікації заяви його пізно ввечері відпустили.

“Сайт “РІА-Мелітополь” працює під управлінням осіб, які перебувають на підконтрольній Україні території та, як я вважаю, подає об’єктивну інформацію. Він не закривається. А я особисто жодної згоди на співпрацю з окупантами не давала”, — додала журналістка.

Наразі її тато вже перебуває вдома. Світлана сподівається, що решту полонених мелітопольців теж звільнять.

У коментарі голові НСЖУ Сергію Томіленкові Залізецька також розповіла, що загарбники провели обшуки в редакції у Мелітополі – забрали всю техніку, документи. Ще раніше були потужні DDos-атаки на сайт. Але допомогу журналістській команді сайту “РІА-Мелітополь” тоді надали фахівці Мінцифри, допомогли технічно посилити провідний новинний сайт Мелітополя.

Нагадаємо, 23 березня близько 7-ї години ранку троє окупантів, двоє з яких були у військовій формі зі зброєю, а один у цивільному, увірвалися до будинку Залізецької, де перебували її мати та батько. Окупанти взяли в заручники 75-річного батька журналістки – Йосипа Залізецького і вимагали, щоб медійниця повернулася до міста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter