Росіяни відправили дітей з окупованої Луганщини до військового табору в Сибір

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російські окупанти відвезли дітей з окупованого Біловодська Луганської області до військового табору в Новосибірській області Росії. У таборі, який вони називають “Юних армійців”, школярів віком від 11 до 17 років примусово навчають військової справи.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Ілюстративне зображення. Фото з відкритих джерел

Так, діти перебувають у військово-патріотичному таборі, який росіяни називають “шефською допомогою” так званій “ЛНР”. Вони отримують знання з тактичної, вогневої та стройової підготовки, і їхні батьки про це не знають.

Табір розташований поруч з полігоном, де проходять навчання в межах федерального проєкту “Обличчя дружби”.

Діти також братимуть участь у неформальних зустрічах з військовими РФ, які воювали проти України, та складатимуть норми “ГТО” (“Готовий до труда та оборони”), розроблені ще в СРСР для оцінювання фізичної підготовки.

Із 2014 року 20% українських дітей живуть на окупованих територіях або були переміщені до Росії чи на окуповані території.

Раніше ZMINA писала, що в окупованому Луганську університет імені Володимира Даля відкрив нову спеціальність: з нинішнього навчального року тут навчатимуть техніків і операторів безпілотних авіаційних систем.

Нагадаємо, що окупанти створили 26 нових загонів відділення всеросійського руху “Юнармія” на території окупованої Донеччини: у Маріуполі, Волновасі та прилеглих до них населених пунктах.

Про те, як Росія “перевиховує” українських дітей, читайте в матеріалі ZMINA: Українські діти як “паливо” для російської пропаганди

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter