Росіяни відправляють молодіжні загони з тимчасово окупованої території до Курської області – Спротив

Дата: 12 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Російські окупанти та їхні союзники на тимчасово підконтрольних територіях формують молодіжні групи, які відправляють до Курської області в Росії.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, а також пропагандистські медіа.

Фото з російських пропагандистських медіа

Першими про відправлення “волонтерів” розповіли пропагандистські медіа з посиланням на тамтешніх посадовців та активістів. Наразі “добровольці” їдуть тільки з так званої “ДНР”, з молоддю на Курщину також нібито їде керівник Волонтерської роти “Бойового братства” Дмитро Коновалов.

“Ще одна пропагандистська акція Кремля на тимчасово окупованих територіях України. Тут створюють молодіжні загони, які мають вирушати на територію Курської області. Під об’єктиви відеокамер “добровольців” пакують в автобуси й відправляють  для нібито допомоги постраждалим курянам”, – зазначають у ЦНС.

Також Спротив зазначає, що місцевий керівник регіональної організації “Молода республіка” Сергій Добровольський розповів, що з тимчасово окупованої Донеччини до Росії планують відправити не менш ніж сотню молодих людей.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях окупанти проводять мітинги, на яких місцеві бюджетники та російські посадовці на камеру імітували підтримку населенню Курської області.

Фото з російських пропагандистських медіа

Нагадаємо, що наприкінці липня російські окупанти відвезли дітей з окупованого Біловодська Луганської області до військового табору в Новосибірській області Росії. У таборі, який вони називають “Юних армійців”, школярів віком від 11 до 17 років примусово навчають військової справи.

Табір розташований поруч з полігоном, де проходять навчання в межах федерального проєкту “Обличчя дружби”.

Діти також братимуть участь у неформальних зустрічах з військовими РФ, які воювали проти України, та складатимуть норми “ГТО” (“Готовий до труда та оборони”), розроблені ще в СРСР для оцінювання фізичної підготовки.

Читайте також: Події в Курській області: як діяти Україні, щоб дотриматись стандартів прав людини

Фото обкладинки: Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter