Росіяни відкрили нове СІЗО в Сімферополі – КримSOS

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

25 жовтня окупанти відкрили новий слідчий ізолятор у Сімферополі.

Про це повідомила правозахисна організація “КримSOS“.

Нове СІЗО відкрили на території виправної колонії суворого режиму № 1 у місті Сімферополі. Його місткість – понад 300 осіб, що більш ніж удвічі менше за місткість СІЗО №1 у цьому ж місті.

За даними правозахисної організації, єдине Сімферопольське СІЗО, яке існувало до появи нового, розраховане на 747 осіб і цей слідчий ізолятор наразі переповнений. У деякі часи кількість арештантів у СІЗО № 1 перевищувала припустиму майже вдвічі.

Востаннє там робили ремонт у 1803 році, під час відкриття. До 25 жовтня 2022 року він залишався єдиним слідчим ізолятором на території окупованого півострова.

Відкриття додаткового СІЗО може свідчити про те, що до Криму наразі переміщується велика кількість утримуваних громадян України з "новоокупованих" територій, втім арешти у Криму також продовжуються, і тому окупаційна влада вбачає гостру необхідність у нових подібних закладах.

Олексій Тільненко, голова правління Крим SOS

Як відомо, що за пів року повномасштабного вторгнення Росії Центр прав людини ZMINA задокументував щонайменше 311 випадків насильницьких зникнень українців на новоокупованих територіях.

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter