Росіяни вдарили по одній з громад Сумщини: загинула людина, ще четверо – поранені

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Увечері 31 серпня російська армія завдала удару по території Верхньосироватської громади на Сумщині. Унаслідок цього загинула людина іще чотири поранені.

Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації.

“Верхньосироватська громада: росіяни здійснили ракетний удар, внаслідок чого одна цивільна людина загинула, четверо отримали поранення”, йдеться в повідомленні.

Раніше в ОВА повідомляли, що в результаті вибуху пошкоджені вантажні зерновози, які мали б бути залучені для збору та перевезення урожаю.

Загалом вночі та зранку 31 серпня росіяни здійснили 18 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. Обстрілів зазнали 10 громад: Великописарівська, Білопільська, Верхньосироватська, Краснопільська, Юнаківська, Есманська, Середино-Будська, Глухівська, Новослобідська.

Росіяни били зі ствольної артилерії та мінометів, скидали керовані авіабомби й атакували ударними дронами.

Удень 31 серпня окупанти здійснили авіаційний удар по околицях Сумської громади.

У поліції Сумщини уточнили, що за минулу добу поранень зазнали п’ятеро людей. А окупанти обстріляли 39 населених пунктів області.

“Загалом зафіксовано 236 ударів з різних видів зброї. Унаслідок ворожих влучань загинула 1 цивільна особа, ще 5 отримали тілесні ушкодження”, – зазначили в пресслужбі поліції.

Наразі 183 населені пункти Сумської області визначені як такі, жителі яких підпадають під евакуацію. Станом на 30 серпня з прикордоння вже евакуювалася понад 21 тисяча людей, розповідали в ОВА.

“… немає часу на зволікання, треба приймати конкретні рішення та евакуювати людей. Є громади, які готові прийняти людей, готові надати помешкання і прийняти тих, хто потребує допомоги. Нас підтримують сусідні області, де підготовлене житло для тих, хто евакуюється”, – наголосив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

Він додав, що жителі Сумщини, які хочуть виїхати у більш безпечні місця, про час і місце евакуації можуть дізнатись у керівника громади або ж старости населеного пункту.

Також звертатись з приводу евакуації можна за телефонами: 0953864306 (з 9 до 17), 0506507083, (0542) 77-96-77 (цілодобово).

Нагадаємо, увечері 24 серпня війська окупантів завдали ракетного удару по приватному сектору міста Суми. Унаслідок цього загинула одна людина, ще шестеро зазнали поранень. Крім того, 25 серпня війська РФ атакували Сумську область, через це 10 людей зазнали поранень, з них троє – діти.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter