Росіяни вдарили КАБами по селищу на Харківщині: загинули троє людей, ще троє зазнали поранень

Дата: 28 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Удень 28 вересня росіяни вдарили керованими авіабомбами по селищу Слатиному на Харківщині, внаслідок обстрілу загинуло троє людей, ще троє – поранені. Одна жінка у важкому стані.
 
Про це повідомив начальник Дергачівської МВА В’ячеслав Задоренко.
 

“Сьогодні близько 16:50 російські окупанти скинули 4 авіабомби на Слатине (попередньо – УМПБ Д-30)… Внаслідок обстрілів від уламкових уражень загинули троє місцевих жителів, ще троє дістали поранення, у трьох людей – гостра реакція на стрес. Сталося загоряння приватного будинку, також пошкоджено магазини”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог вдарив по цивільній інфраструктурі, пошкоджений заклад освіти, магазини. Люди в цей час перебували на вулиці.

Наслідки обстрілу автівки у Козачій Лопані на Харківщині

Крім того, у Козачій Лопані на Харківщині через удар російського дрона загинув суддя Верховного суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 28 вересня ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль “Mitsubishi Lancer” у селищі Козача Лопань Дергачівської ТГ. 61-річний водій загинув на місці. Жертвою удару став суддя Верховного суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Також у прокуратурі підтвердили, що наразі відомо про трьох поранених жінок. За попередніми даними, вони теж перебували у цьому автомобілі. Їх госпіталізували до лікарні.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, удень 28 вересня війська РФ обстріляли з дрона авто на Харківщині, унаслідок цього загинув цивільний чоловік, три жінки поранені. Крім того, ще шестеро людей постраждали через атаки безпілотників на Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter