Росіяни в селі Азовське на Херсонщині затримали та вивезли до Криму кримського татарина

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованій Херсонщині затримали та вивезли до Криму жителя села Азовське Руслана Абдурахманова.

Про це повідомляє Представництво президента України в Криму.

У відомстві вказують, що російські військові скоїли злочин 20 травня під час фільтраційних заходів у селі Азовське Генічеського району. За даними відомства, цього дня окупанти проводили обшуки та огляди житлових приміщень місцевих мешканців.

За попередньою інформацією, його звинувачують у так званій участі в громадському формуванні “Аскер”. У представництві вважають, що кримського татарина, ймовірно, утримують в окупаційному СІЗО Сімферополя. 

Представництво президента України з посиланням на керівника громадського формування “Аскер” Ленура Іслямова повідомляє, що Абдурахманов не був членом організації та не брав участі в “громадянській блокаді Криму”.

“Незаконне демонстративне викрадення окупанти здійснили задля залякування місцевого населення, придушення всіх форм цивільного спротиву місцевого населення захопленню територій України військами РФ”, – повідомили в Представництві президента в АРК.

У квітні в будинку колишнього політв’язня Кремля Едема Бекірова в окупованій російськими військами Новоолексіївці Херсонської області відбувся обшук.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правозахисники та незалежні журналісти масово фіксують випадки викрадення жителів Херсонської області, які виступили проти окупаційної влади або не бажають з нею співпрацювати. Російська окупаційна влада в Херсонській області не коментує обвинувачень у викраденнях і тортурах жителів регіону.

Нещодавно стало відомо про зникнення в Херсоні Ірини Горобцової. Її забрали в день народження, 13 травня, без пояснень причини. Відтоді інформації про її стан та місце перебування немає.

Нагадаємо, що правозахисникам вдалося дізнатися про щонайменше 800 випадків викрадень російськими військовими у восьми областях України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter