Росіяни скинули керовану авіабомбу на Сумщину: є постраждалі

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
Вночі 16 серпня війська РФ скинули керовану авіабомбу на Краснопільську громаду Сумської області, там поранені дві жінки. Крім того, минулої доби росіяни вбили на Сумщині одну людину і поранили ще трьох.
 
Про це повідомили в Сумській обласній прокуратурі та в поліції області.
 
Наслідки російських обстрілів Сумщини

За попередніми даними, 16 серпня 2024 року близько 00:10 години, росіяни скинули одну керовану авіабомбу на цивільну інфраструктуру Краснопільської громади Сумського району.

“Унаслідок атаки окупантів поранень зазнали дві жінки, яким 74 та 53 роки. Також пошкоджено щонайменше 5 будинків та будівлю місцевого клубу”, – повідомили в прокуратурі.

Як повідомляється, за процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаї війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Наслідки російських обстрілів Сумщини

Крім того, впродовж минулої доби на Сумщині обстрілів зазнали 36 населених пунктів.

“За минулу добу окупанти з різних видів зброї обстріляли 36 населених пунктів Сумської області. Загалом нараховано 177 ударів. Внаслідок атак росіян загинула одна особа, ще троє дістали поранення”, – зазначили в поліції області.

Унаслідок обстрілів пошкоджено адміністративну будівлю, 6 автомобілів, склад, гаражне приміщення та причіп. Крім того, відбулося займання двох будинків.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”.

Наслідки російських обстрілів Сумщини

Також за даними Сумської ОВА, російські військові вночі та вранці 16 серпня 23 рази обстріляли прикордонні громади Сумської області, зафіксовані 65 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Березівська, Глухівська, Есманська, Середино-Будська та Свеська громади.

Нагадаємо, у прикордонній 20-кілометровій зоні Сумської області запровадили обмеження на переміщення всіх категорій громадян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter