Росіяни розпочали примусову “мобілізацію” на тимчасово окупованих територіях півдня України

Дата: 14 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти розпочали примусову “мобілізацію” місцевого населення на захоплених територіях півдня України.

Про це повідомив Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Фото з відкритих джерел

(Росіяни. – Ред.) намагаються забрати до своїх військ мешканців півдня нашої країни – тобто ще з цих тимчасово окупованих районів на додачу до так званої “мобілізації” в окремих районах Донецької та Луганської областей“, – зазначив президент.

 За його словами, ця гарячкова активність окупантів свідчить передусім про їхню невпевненість.

Про те, що навіть маючи значні запаси ще радянської військової техніки і значну кількість солдатів, яких командування не жаліє від слова “взагалі”, російські військові сумніваються у своїй здатності зламати нас, зламати Україну“, – сказав він.

Зеленський додав, що російське керівництво або буде реально шукати мир, або внаслідок цієї війни Росія назавжди залишить міжнародну арену.

За інформацією Генштабу, примусова “мобілізація” продовжується і на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Наприклад, у Горлівці проводяться щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів.

Крім того, встановлено, що російське командування поставило завдання мобілізувати 60–70 тисяч осіб на території так званої “ДНР”. Проте зазначені показники було виконано лише на 20 відсотків.

Раніше ZMINA повідомляла, що в ОРДЛО Росія мобілізує людей, які зазвичай не підлягають призову, зокрема співробітників “стратегічних підприємств”, яким до цього часу гарантували “бронь”, а також тих, хто має інвалідність з дитинства.

Нагадаємо, що примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції. Стаття суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Читайте також: “Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter