Росіяни в ОРДЛО примусово мобілізують людей з інвалідністю — розвідка

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей Росія мобілізує людей, які зазвичай не підлягають призову, зокрема співробітників “стратегічних підприємств”, яким до цього часу гарантували “бронь”, а також тих, хто має інвалідність з дитинства.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Джерело: REUTERS

“На Алчевський металургійний комбінат прийшла нова рознарядка на 1700 осіб. Це четверта і найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше приходили рознарядки на 1000, 500, 400 осіб. Також знято “бронь” зі співробітників, які обслуговують районні електричні мережі”, — йдеться в повідомленні.

Для того щоб підвищити “ефективність” мобілізації, співробітникам автоінспекції “ЛНР” надали право видавати повістки на стаціонарних постах ДАІ. На трасі Алчевськ–Біле працює кілька мобільних бригад, які зупиняють транспорт на дорозі та виписують повістки чоловікам, які знаходяться в автомобілях, пишуть розвідники.

Водночас співробітники райвійськкоматів “ЛНР” та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи в пошуках чоловіків призивного віку — від 18 до 65 років.

У ГУР також розповіли, що документи осіб, які не підлягають призову, знайшли серед паперів знищеного підрозділу так званої “армії ДНР”. Зокрема, Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову, Андрія Івакіна, співробітника шахти “Комсомолець Донбасу” із довідкою про те, що він працює на “стратегічно важливому підприємстві”.

Документи “мобілізованих” в ОРДЛО. Джерело: телеграм-канал ГУР

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в повністю та частково окупованих російською армією містах України почалась примусова мобілізація до лав Збройних сил Росії. Зокрема, окупанти “мобілізують” чоловіків на околицях Маріуполя, які тимчасово контролюють російські бойовики.

Нагадаємо, що примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції. Стаття суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Читайте також: “Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter